25.04.2024 | 21:09
Εγγραφή στο newsletter
Πώς να φτιάξετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής (και αυτή τη φορά να το τηρήσετε)

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να ορίσετε 3-5 μέρες την εβδομάδα που θα είναι οι μέρες γυμναστικής. Αν θέλετε να αλλάξετε πραγματικά τη σύσταση και την εικόνα του σώματός σας, αυτή η συχνότητα είναι απαραίτητη. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα σας βοηθήσει απλώς να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας και να κάνετε μικρότερα βήματα προς του στόχους σας.

 

Fitness.jpg

Σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε και βρείτε μια σύνθεση ασκήσεων που να σχετίζονται με τους στόχους σας. Η ποικιλία είναι το αλάτι και το πιπέρι της ζωής, αλλά και το μυστικό για αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο fitness. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και εργαλεία που θα σας δώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Ως γνωστόν, όταν θέτετε στόχους είναι σημαντικό να τους γράφετε και να αναζητάτε πηγές έμπνευσης που λειτουργούν πάντα ως κίνητρο.

 

Fitness5.jpg

 

 

 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βεβαιωθείτε ότι θα τηρήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι να είστε ρεαλιστικοί στο θέμα του χρόνου. Μην υπόσχεστε στον εαυτό σας και μην ονειρεύεστε κάτι στο οποίο δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε. Αν δεν πιστεύετε ότι θα καταφέρετε πράγματι να αφιερώνετε μία ώρα την ημέρα στη γυμναστική, ορίστε έναν πιο ρεαλιστικό χρόνο με βάση το πρόγραμμά σας και δεσμευτείτε για αυτόν.

 

Στην ουσία, πρέπει να προγραμματίζετε να αφιερώνετε χρόνο στη γυμναστική όπως θα προγραμματίζατε να αφιερώσετε χρόνο σε οτιδήποτε άλλο μέσα στην ημέρα σας. Το πλάνο γυμναστικής πρέπει να βολεύει τόσο εσάς, όσο και το υπόλοιπο πρόγραμμά σας.

 

 

Παράλληλα, όμως, να είστε ευέλικτοι. Θα υπάρξουν φορές που δε θα μπορέσετε να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχετε αποτύχει. Υπάρχουν ένα σωρό ασκήσεις, από pilates μέχρι τις γνωστές «σανίδες», που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, αν το θέλετε!

 

Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τη γυμναστική σας. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να κανονίζετε να γυμνάζεστε μαζί με ένα φίλο ή μία φίλη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια επιπλέον αίσθηση ευθύνης. Τα μαθήματα χορού ή η γιόγκα επίσης είναι διασκεδαστικοί τρόποι γυμναστικής , ενώ παράλληλα σας βοηθούν να ξεχνάτε τα προβλήματα και να συγκεντρώνεστε στις ασκήσεις, ξεκουράζοντας το μυαλό σας.

 

Πηγή: http://hbfit.com

 

Στέλλα Χαμακιώτη